Întâlniri semnificative cu noi înșine

MINDFULNESS & COMPASSIONATE LEADERSHIP RETREAT

08 – 10 iunie 2018

Casa cu Tei, Sărata Monteoru, jud. Buzău

Continuăm seria “Întâlnirilor semnificative cu noi înșine” începută anul trecut, cu un nou eveniment despre mindfulness, compasiune și abilități de leadership la nivel individual și organizațional. Te invităm din nou să petrecem împreună trei zile în mijlocul naturii, în care să descoperim, experimentăm și activăm abilitățile noastre native pentru o stare de bine de lungă durată.

Mindfulness se referă la capacitatea de a fi prezenți în viețile noastre în fiecare moment, cu atitudini de curiozitate și acceptare a ceea ce este, fără să judecăm.

Compasiunea se referă la capacitatea de a fi prezenți cu căldură și sensibilitate alături de ceilalți oameni, cu dorința și motivația de a-i ajuta să depășească situațiile dificile prin care trec.

Auto-compasiunea ne ajută să ne comportăm cu noi înșine cu aceeași bunătate și înțelegere pe care le-o arătăm celor dragi atunci când se confruntă cu suferința.

Leadership-ul reprezintă felul în care gestionăm și înțelegem să ne asumăm responsabilitatea pentru noi înșine și pentru ceilalți oameni în sfera privată sau profesională. Leadership-ul înseamnă să “ai grijă” de ceilalți și să le inspiri încredere.

Inteligența Emotională este o componentă de bază a unui leadership care inspiră încredere și începe cu antrenarea și încorporarea în acțiuni a conștientizării de sine, a empatiei, a auto-compasiunii și compasiunii pentru ceilalți.

Îmbinate armonios, acestea sunt cheile pentru echilibru, o stare constantă de bine și mulțumire…adică o viață trăită conștient.

Ce îți propunem?

Prin activități individuale sau de grup vom explora împreună o varietate de tehnici recunoscute știițific pentru creșterea compasiunii față de sine și ceilalți, dezvoltarea concentrării și atenției, creșterea satisfacției vieții, precum și reducerea depresiei, anxietății și stresului.

Vom experimenta:

• cunoșterea conceptelor teoretice științifice care stau la baza practicilor mindfulness și compasiunii
• tehnici de lucru cu propriile gânduri și emoții: conștientizarea si auto-reglarea modului de a gândi și simți este secretul unei stări profunde de bine în plan fizic, emoțional și mintal
• moduri noi de abordare a situațiilor dificile din viață: cu calm, conștient, cu deschidere și curiozitate, acceptând cu mai multă ușurință sprijinul celor din jur

• momente de retragere în liniște totală, fără influența mijloacelor de comunicare
• specialități gastronomice buzoiene, gătite cu drag după rețete originale și savurate pe îndelete
• muzică, plimbări în natură și alte surprize plăcute pentru minte, corp și suflet
• crearea de legături noi de prietenie cu oameni preocupați de autocunoaștere prin mindfulness
• relaxarea totală într-un cadru mirific.

“Cercetătorii de la Australian School of Business au condus un studiu la care au participat peste 5.600 de lideri din 77 de organizații. Concluzia la care au ajuns este că liderii care au încorporat și pot exprima sentimentul de compasiune au reușit să îmbunătățească semnificativ productivitatea companiei, moralul lor, al angajaților dar și profitabilitatea.”
(sursa: Search Inside Yourself Leadership Insitute, Google)

Cui ne adresăm?

Tematica abordată ți se adresează, dacă te afli sau îți propui să ajungi într-o poziție de conducere, cu toate provocările și responsabilitățile pe care aceasta o implică – din rolul de manager, antreprenor, coordonator de proiecte sociale, culturale sau politice.

Acest retreat este o întâlnire cu tine însuți pentru cultivarea abilităților tale naturale de a funcționa optim în oricare dintre rolurile pe care le ai sau intenționezi să le dobândești: de lider al propriei vieți, lider al unei echipe sau organizații sau în viața privată și la construirea unui echilibru între cele două aspecte, personal și profesional.

Totodată, tehnicile discutate și practicate pe parcursul celor trei zile se pot dovedi eficiente pentru tine, dacă resimți presiunea unei vieți agitate, a deciziilor luate în situații-limită și dacă dorești să aduci mai multă (auto)compasiune și empatie în viața ta și a celor din jur.

Ce ne dorim să obții alături de noi?

Când combinăm mindfuness și compasiunea pentru sine și ceilalți, transformăm modul uneori critic în care ne raportăm la noi înșine și la dificultățile noastre într-o abordare mai profundă care facilitează schimbarea și vindecarea. Foarte important, vom descoperi că nu suntem singurii care am trecut, trecem sau vom trece prin perioade de viață pe care le percepem ca fiind dificile – fiecare dintre noi am fost “acolo” într-un fel sau altul și am experimentat această condiție universal umană.

Există trei piloni ai Mindful & Compassionate Leadership pe care intenționăm să îi conștientizăm împreună și care sunt importanți în gestionarea rolurilor noastre și a emotiilor /gândurilor /sentimentelor noastre de zi cu zi: #înțelegerea cognitivă a mindfulness și a compasiunii, #înțelegerea lor emotională sau afectivă și #conexiunea/integrarea celor două aspecte, la nivel individual și într-o comunitate sau organizație.

Experiența noastră cu tehnicile pe care ți le propunem ne oferă încrederea că împreună:

• vom experimenta practici de mindfulness și compasiune pe care le putem integra cu ușurință în viața de zi cu zi
• vom învăța ne gestionăm emoțiile dificile cu mai multă ușurință, acceptare și flexibilitate
• vom permite să ajungă la noi compasiunea și grija celorlalți, fără să mai opunem rezistență
• vom descoperi cum putem să ne motivăm cu bunătate și înțelegere, în loc de auto-critică
• vom învăța să ne oferim nouă înșine și celor din jur răbdare și sprijin în momentele dificile
• vom face un pas important spre o schimbare interioară profundă și autentică, spre o stare de “a fi”, cu mai multă compasiune și înțelegere în relația cu noi înșine și implicit cu ceilalți
• vom găsi motivația de a ne trăi viața cu mai puțină teamă de necunoscut și cu mai multă conștiență, bucurie și încredere.

Experiența unui retreat este specială.
Este o ocazie unică de a stabili o legătură cu noi înșine
într-un mod foarte diferit de cel al vieții de zi cu zi,
într-un cadru de înțelegere, compasiune, siguranță și acceptare deplină.

Cât costă și cum te poți înscrie?

Preț integral: 1437 lei

Dacă te înscrii până la data de 01 iunie 2018, beneficiezi de o redurece de 10%.

Dacă vii împreună cu un prieten sau cu partenerul de viață beneficiați fiecare de o reducere de 20%.

Înscrierea se face prin completarea formularului de înregistrare și achitarea a 75% din preț.
Restul de 25% din preț va fi achitat în ziua sosirii.

Pentru cazarea în regim single, costul suplimentar este de 40 lei.

Pentru orice informații suplimentare poți scrie la:

Nicoleta
nico[at]citystille.com
+436647667070

Anca
contact[at]ancacoman.com
+40723536952

Costul de participare include:

• sesiunile din program
• materialele de lucru și mapele de participare
• o sesiune individuală de consultanță (opțional)
• cazarea pentru două nopți în camere duble sau single
• trei mese pe zi, la alegere între meniul vegetarian sau normal și un bar deschis în permanență cu fructe proaspete, fructe uscate, ceaiuri naturale și apă.

Găsești aici programul orientativ.

Cum ne organizăm?

Tabăra începe vineri, 08 iunie 2018 la ora 15:00 şi se încheie duminică, 10 iunie 2018 la ora 15:00.

Pentru a facilita conectarea la un nivel profund cu starea de bine a corpului și minții, consumul de cafea și tigări, precum și accesul la telefon/computer/televizor vor fi limitate.

Programul va include perioade de liniște completă în timpul sesiunilor de lucru sau pe parcursul meselor și pauzelor.

Te rugăm să îți aduci o pătură și o saltea de yoga/izopren pentru practicile în natură.

Pentru ajungerea în locație vom folosi, în măsura posibilităților, resursele grupului sau vom încerca să facilitam transportul din gara Buzău până la pensiune.

Pentru o experiență reușită, interactivă si cât mai intimă, grupul va include minimum 10 și maximum 20 de participanți.

Unde te așteptăm?

Casa cu Tei este amplasată langă o minunată pădure cu tei și este înconjurată de o panoramă superbă de dealuri și păduri care poate fi admirată din camere sau de pe terasă.

Din loc în loc sunt amplasate zone de meditație și relaxare atât în casă cât și în grădina pensiunii, în foișor, pe terasa cu șezlonguri sau în livada cu hamace.

Plimbările în pădurea și pe dealurile din imediata apropiere vor face parte din programul taberei.

Casa cu Tei

Drumul Schelei, nr. 207, Sarata Monteoru, Comuna Merei, Judet Buzau

Te așteptăm cu drag!

Nicoleta Pfeffer-Barbela – fondatoarea citySTILLE – Mindfulness Center Vienna si trainer certificat în meditație, mindfulness speaker și facilitator/organizator de evenimente și programe de training. Am urmat diverse formări cu tema Mindfuness printre care MBSR – Mindfulness Based Stress Reduction și MSC Mindful Self-Compassion.

După o carieră în domeniul economico-financiar am decis să fac o schimbare prin care nu m-am îndepărtat de partea economică sau de antreprenoriat, ci am făcut un pas semnificativ către mine însămi. Acesta apropiere ma ajuta să privesc oamenii, liderii, afacerile sau conexiunile dintre ele dintr-o perspectivă care nu le separă în vreun fel, ci care cuprinde armonios toate aspectele lor și în care elementul primordial este omul pe drumul conștientizării de sine.

Citatul care mă înspiră pentru acest retreat este:

“Cultivarea iubirii și a compasiunii stimulează în noi acțiunea unor sisteme motivaționale și competențe cognitive evoluate. Adică scoate la iveală “ce e mai bun în noi”, ne ajută să funcționăm optim, cu blândete și cu sentimentul unei adânci legături inter-umane în această frământare sau scurtă călătorie pe care o numim viață.” Ph.D. Paul Gilbert

www.citystille.com
+43 664 7667070

Anca Coman – psiholog și trainer certificat, cu o experiență de 20 de ani în mediul organizațional.
Am studiat și practicat diferite metode de autocunoaștere printre care Analiza Tranzacțională, Process Communication Model, Life-coaching si Constelații familiale.

Pasiunea pentru Mindfulness a apărut în 2013 odată cu organizarea primei coferințe naționale de Mindfulness și Analiză Tranzacțională. Am urmat apoi diverse cursuri cu formatori români, conferințe și programe online cu profesori recunoscuți la nivel mondial și un curs certificat de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Am integrat conceptele Mindfulness în practica mea zilnică și le promovez cu bucurie și entuziasm prin evenimentele pe care le organizez – cursuri deschise, conferințe de promovare, cursuri la sediul companiilor, retreaturi s.a.

Citatul care mă înspiră pentru acest retreat este:

“”Compasiunea nu este o afacere religioasă, este o afacere umană, nu este un lux, este esențială pentru pacea și stabilitatea noastră, este esențială pentru supraviețuirea umană.” Dalai Lama XIV

www.ancacoman.com
+4 0723 536952

„Cel mai frumos cadou pe care ți-l poți face la un moment dat este: timpul petrecut cu tine însuți! Timp petrecut în liniște, iubire, conectat cu Natura. Conștientizarea de sine și acceptarea aduc o liniște profundă și o armonie pe care toți le căutăm. Vă mulțumim că ați făcut posibil acest lucru și sunt recunoscătoare pentru integritatea și iubirea cu care ați realizat acest retreat!”

Mirela Bârlodeanu

„Particip cu mare bucurie și recunoștință la retreat-uri organizate de Anca împreună cu Nico. Sunt experiențe unice și profunde de fiecare dată și le recomand tuturor celor care sunt gata să se oprească și să își ofere câteva zile doar pentru sine și cu sine.”

Daniela P

„Am apreciat la acest retreat Simplitatea…felul simplu prin care descoperi arta de a trăi conștient, cu respect, cu bunătate și cu blândețe pentru tot ceea ce este…în echilibru.”

Nicoleta Schuster

„Dacă simți că e timpul de o schimbare în viața ta, acest retreat (alături de Anca și Nico) este un mod minunat de a o face!”

Dana Bertianu