Emoțiile – un GPS către o viață conștientă

O abordare integratoare: mindfulness, psihoterapie și coaching

26 – 28 octombrie 2018

Casa cu Tei, Sărata Monteoru, jud. Buzău

Termen de înscriere cu preț redus – 01.10.2018

Adeseori avem tendința să privim emoțiile ca pe ceva perturbator, învățând să le inhibăm în mod frecvent, să ne luptăm cu ele sau să le exprimăm neadecvat.

Viața interioară a multora dintre noi pare că se desfășoară între “vreau asta”/”nu vreau asta” cu reacțiile emoționale aferente.

Cum ar fi dacă am înțelege cum putem folosi informațiile pe care ni le oferă emoțiile, astfel încât să ajungem la o stare de bine și echilibru interior?

Te invităm să descoperim diverse perspective asupra limbajului emoțiilor și să facem împreună câțiva pași pe drumul către o viață trăită în armonie cu noi înșine și cu lumea din jur.

Ce îți propunem?

Printr-o serie de exerciții de explorare interioară și prin informații de specialitate, vei avea posibilitatea să descoperi în mod practic că este posibil să înțelegi, să accepți modul tău obișnuit de a reacționa emoțional și să accesezi starea de bine și de echilibru interior pe care ți-o dorești.

Fiecare dintre noi este capabil și poate realiza acest lucru.

Vom experimenta:

• cunoșterea conceptelor teoretice științifice care stau la baza recunoașterii si gestionării emoțiilor
• tehnici de lucru cu propriile emoții
• moduri noi de abordare a situațiilor cu mare impact emoțional din viață: cu calm, conștient, cu deschidere, curiozitate și acceptare

• momente de retragere în liniște totală, fără influența mijloacelor de comunicare
• specialități gastronomice buzoiene, gătite cu drag după rețete originale și savurate pe îndelete
• muzică, plimbări în natură și alte surprize plăcute pentru minte, corp și suflet
• crearea de legături noi de prietenie cu oameni preocupați de autocunoaștere
• relaxarea totală într-un cadru mirific.

“… emoțiile, cum ar fi dezamăgirea, jena, iritarea, resentimentul, furia, gelozia și frica, departe de a fi ‘vești proaste’, sunt de fapt momente de mare claritate care ne indică unde nu ne permitem să ne manifestăm plenar. Ne învață să ne ridicăm și să ne sprijinim atunci când simțim mai degrabă că ne prăbușim sau renunțăm. Sunt asemenea mesagerilor care ne arată, cu o claritate terifiantă, exact unde suntem blocați. Exact acest moment este învățătorul perfect, și, din fericire pentru noi, este cu noi oriunde am fi.” – Pema Chödrön

Cui ne adresăm?

Acest retreat este pentru cei care își pun întrebări și vor să se înțeleagă pe sine și emoțiile lor, pentru cei care caută libertatea interioară, autenticitatea și bucuria de a trăi.

Ce ne dorim să obții alături de noi?

După cele trei zile de lucru împreună vei avea acces la:
– o mai bună înțelegere de sine și autocompasiune
– informații și tehnici despre emoții și gestionarea acestora
– o serie de instrumente care să-ți permită să accesezi starea de bine pe care ți-o dorești.

Experiența unui retreat este specială.
Este o ocazie unică de a stabili o legătură cu noi înșine
într-un mod foarte diferit de cel al vieții de zi cu zi,
într-un cadru de înțelegere, compasiune, siguranță și acceptare deplină.

Cât costă și cum te poți înscrie?

Investiția pentru aceste trei zile dedicate unei conectări profunde cu tine și emoțiile tale este:

Preț integral: 1480 lei

Dacă te înscrii până la data de 01 octombrie 2018, beneficiezi de un:

Preț special: 1280 lei

Dacă vii împreună cu un prieten sau cu partenerul de viață beneficiați împreună de încă o reducere de 5%.

Înscrierea se face prin completarea formularului de înregistrare și achitarea a 75% din preț.
Restul de 25% din preț va fi achitat în ziua sosirii.

Pentru cazarea în regim single, costul suplimentar este de 40 lei.

Pentru orice informații suplimentare poți scrie la contact[at]ancacoman.com
Sau poți suna la +40723536952 (Anca)

Costul de participare include:

• sesiunile din program
• materialele de lucru și mapele de participare
• o sesiune individuală de consultanță/coaching/psihoterapie (opțional)
• cazarea pentru două nopți în camere duble sau single
• trei mese pe zi, la alegere între meniul vegetarian sau normal și un bar deschis în permanență cu fructe proaspete, fructe uscate, ceaiuri naturale și apă.

Cum ne organizăm?

Tabăra începe vineri, 26 octombrie 2018 la ora 11:00 şi se încheie duminică, 28 octombrie 2018 la ora 16:00.

Pentru a facilita conectarea la un nivel profund cu starea de bine a corpului și minții, consumul de cafea și tigări, precum și accesul la telefon/computer/televizor vor fi limitate.

Programul va include perioade de liniște completă în timpul sesiunilor de lucru sau pe parcursul meselor și pauzelor.

Te rugăm să îți aduci o pătură și o saltea de yoga/izopren.

Pentru ajungerea în locație vom folosi, în măsura posibilităților, resursele grupului sau vom încerca să facilitam transportul din gara Buzău până la pensiune.

Unde te așteptăm?

Casa cu Tei este amplasată langă o minunată pădure cu tei și este înconjurată de o panoramă superbă de dealuri și păduri care poate fi admirată din camere sau de pe terasă.

Din loc în loc sunt amplasate zone de meditație și relaxare atât în casă cât și în grădina pensiunii, în foișor, pe terasa cu șezlonguri sau în livada cu hamace.

Plimbările în pădurea și pe dealurile din imediata apropiere vor face parte din programul taberei.

Casa cu Tei

Drumul Schelei, nr. 207, Sarata Monteoru, Comuna Merei, Judet Buzau

Te așteptăm cu drag!

Anca Coman – psiholog și trainer certificat, cu o experiență de 20 de ani în mediul organizațional.
Am studiat și practicat diferite metode de autocunoaștere printre care Analiza Tranzacțională, Process Communication Model, Life-coaching si Constelații familiale.

Pasiunea pentru Mindfulness a apărut în 2013 odată cu organizarea primei coferințe naționale de Mindfulness și Analiză Tranzacțională. Am urmat apoi diverse cursuri cu formatori români, conferințe și programe online cu profesori recunoscuți la nivel mondial și un curs certificat de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Am integrat conceptele Mindfulness în practica mea zilnică și le promovez cu bucurie și entuziasm prin evenimentele pe care le organizez – cursuri deschise, conferințe de promovare, cursuri la sediul companiilor, retreaturi s.a.

Citatul care mă înspiră pentru acest retreat este:

“Emoția nu cauzează durerea. Rezistența sau suprimarea emoției determină durerea.“ Frederick Dodson

www.ancacoman.com
+4 0723 536952

Daniela Pavlovici
Daniela este și coach (Associate Certified Coach – International Coach Federation), facilitator și consultant.
A absolvit programul de formare în solution focused coaching al SolutionSurfers România în 2015, iar de la începutul anului 2017 a hotărât să se dedice cu preponderență acestui domeniu.

Anterior a lucrat peste 18 ani în comunicare, marketing, consultanță și training, în companii multinaționale, organizații internaționale și non-guvernamentale din România și din străinătate.

În prezent lucrează cu persoane fizice, cu antreprenori și cu manageri din companii multinaționale în procese de coaching sau ca faciltator și consultant în proiecte de strategie de management a echipelor, branding și dezvoltare.

Daniela crede cu tărie în importanța libertății și a valorificării tuturor oportunităților pe care ni le oferă viața. Aceste valori o ghidează în a-și sprijini clienții în propriile călătorii către soluții și către o viață plină, de care se pot bucura cu adevărat. Este ea însăși într-o călătorie experiențială de auto-descoperire de mai mulți ani și și-a propus să-i însoțească și pe alți căutători pe drumurile lor.

Claudia Buzoianu – psihoterapeut, cu o experiență practică de 13 ani, metoda folosită fiind Analiza Tranzacțională.
Trainer certificat soft skills; în această calitate am elaborat și susținut cursul de Comunicare în afaceri pentru lucrători din domeniul turismului (ghizi, manageri) timp de 5 ani; de-a lungul timpului am sustinut workshop-uri cu prilejul conferințelor naționale sau în cadrul unor evenimente de specialitate.

Am ajuns să practic psihoterapia după o formare de bază de 4 ani, dorind să mă simt bine cu mine, cu ceilalți și în lume.
Opțiunea mea se revendică de la paradigma știintifică care presupune cunoștere prin aproximare, explorare permanentă, curiozitate și beneficiul îndoielii.
Țin minte că am realizat, elevă fiind, că “a avea emoții” este stresant, ca și cum emoțiile mă împiedicau să gândesc clar. Ulterior s-a întâmplat ca lucrul cu emoțiile să devină punctul central în activitatea mea profesională, subiectul meu de interes favorit. Modelul folosit în înțelegerea emoțiilor a fost elaborat de John Parr și se bazează pe cercetări neurologice.

Citatul care mă înspiră pentru acest retreat este:

“Atunci când realizarea spirituală este profundă, întreaga ta ființă dansează.“ proverb zen

 

„Pentru mine a fost acel moment de reconectare profundă cu adevărul din mine, cu emoțiile mele, cu tot ceea ce sunt și simt. Și a fost unic, binecuvântat și plin de bucurie! Acest retreat a fost unul dintre cele mai frumoase cadouri din acest an!”

Mirela Maheu

„O călătorie cu și despre emoții într-un cadru plin de respect, compasiune și bunăvoință.”

Nicoleta Bădescu

„Mă bucur că am venit, mă bucură ce am descoperit în mine – emoțiile mele cele mai profunde și mai vechi care au ieșit la suprafață. Mă bucur de prietenia și iubirea pe care le-am găsit aici și am împărtașit-o cu toate fetele. A fost ceva la care nu m-am așteptat, extraordinar și de neuitat. Vă mulțumesc din suflet!”

Monica Crăciunel

„Retreatul a însemnat pentru mine un pas în procesul de autocunoaștere. A însemnat interacțiune cu noște oameni minunați. A însemnat emoții profunde și în acelașii timp multa liniște. Mulțunesc și sunt recunoscătoare pentru această experiență frumoasă.”

L.M.