Anca Coman

Despre mine

Am creat acest site din dorinţa de a împărtăşi experiența și cunoștințele pe care le-am acumulat în ultimii ani, în care principala mea procupare a fost să aduc mai multă bucurie, liniște și împlinire în viața mea și a celor din jurul meu.

Dintre toate conceptele pe care le-am experimentat de-a lungul timpului, Mindfulness a contribut esențial la găsirea echilibrului meu interior.

De aceea, acum învăț, descopăr și aprofundez în fiecare zi, asumându-mi Mindfulness ca stil de viață. Fără a pretinde că am răspuns la toate întrebările, împărtășesc informatii despre aceste concepte și practici care mi-au transformat viața.

Din exterior, oamenii mă percep ca fiind o persoană echilibrată, care abordează viaţa cu încredere, răbdare, optimism şi empatie.
Am o familie frumoasă, un soț minunat, doi copii adolescenţi, un loc de muncă plăcut și stabil și o pasiune care mă împlinește.

Viaţa mea nu a fost însă întotdeauna atât de liniștită. Mi-am găsit echilibrul după ani de căutări continue şi multă muncă de autocunoaştere. M-am confruntat de-a lungul timpului cu propriile nemulțumiri, frici și incertitudini.

Mi-am schimbat radical profesia de câteva ori în viaţă. Am lucrat pe posturi de chimist, de responsabil cu calitatea, de analist programator, de antreprenor, de specialist în resurse umane și de trainer. Din toate aceste experiențe diferite am înțeles că lucrul cu oamenii este ceea ce fac cu cea mai mare plăcere și asta îmi doresc să fac în continuare.

Am ajuns astfel la Facultatea de Psihologie și la specializări în Analiză Tranzacțională, Process Communication Model, Coaching, Reiki s.a.

Toate acestea m-au ajutat să îmi conştientizez tiparele mentale, emoţionale şi comportamentale, să-mi fac ordine în minte şi în suflet.
Simţeam însă în continuare că lipseşte ceva, că, deşi înţeleg viaţa în mod raţional, îmi lipseşte acea stare de împlinire, de bine, de fericire…

Am ajuns astfel la ideea de „a trăi în prezent” descrisă atât de frumos de Eckhart Tolle în cărţile sale. M-a intrigat şi m-a făcut foarte curioasă: cum să fac asta, cum arată şi cum se simte o viaţă trăită în momentul prezent?

Răspunsul la această întrebare a venit în 2013, când am descoperit conceptul de Mindfulness.

O nouă perspectivă

Mindfulness m-a învăţat, dintr-o perspectivă cu totul diferită de ce ştiam până atunci, cum să îmi îmbunătăţesc relaţiile cu mine însămi şi cu cei apropiaţi, să fac faţă mai uşos stresului şi conflictelor, să îmi gestionez emoţiile, să devin mai creativă, mai atentă, mai fericită.

Primul curs

După aprofundarea Mindfulness alături de oameni minunați, multe cărţi, cursuri şi mai ales practică zilnică, în 2015 o prietenă, văzându-mi entuziasmul, mi-a propus să organizăm un curs pe această temă.

Mi-a plăcut atât de mult această experiență încât de atunci continui să susțin cursuri, să studiez și să vorbesc despre Mindfulness cu tot mai mulți oameni. Particpanții la cursuri sunt oameni care se confruntă cu aceeași provocare cu care m-am confruntat și eu: cum să-ţi găseşti echilibrul şi pacea interioară într-o lume atât de schimbătoare şi (aparent) haotică?

Este o mare bucurie să le vorbesc despre experiența mea și să văd că împărtășim același vis – o lume în care fiecare om înțelege valoarea vieții trăite cu adevărat în momentul prezent, cu deplin respect și bucurie pentru tot ceea ce ne oferă natura, oamenii și viața.

 

PROVOCAREA MINDFULNESS

Transformă-ți viața cu practici simple, în fiecare zi!
Nu ai nevoie de niciun echipament, doar de perseverență.

Înscrie-te acum!

Visez la o lume în care fiecare om înțelege valoarea vieții trăite cu adevărat în momentul prezent, cu deplin respect și bucurie pentru tot ceea ce ne oferă natura, oamenii și viața.

Follow me